Oldal kiválasztása

Fronius IG Plus inverter szerviz

Következő esettanulmányunk Tihanyból származik, ahol egy Fronius IG Plus invertert kellett górcső alá vennünk.
A hibajelenség az volt, hogy az egyik inverter időnként 305-ös hibakóddal leállt,
A vizsgálat során kimutattuk, hogy a három fázishoz tartozó három teljesítményegység közül az egyik meghibásodott. Az inverter amúgy megfelelően működött, de amint ez a hibás vezérlőegység akitválódott, az inverter leállt.
A megoldást a teljesítményegység áramkörének, az úgynevezett PINCI Boardnak (4. képen) a cseréje jelentette. A cserealkatrészt raktárról tudtuk biztosítani, így az inverter üzeme folyamatos maradt. Kollégánk szerencsére ismer olyan speciális “trükköket” is, hogy például miként lehet rávenni az invertert arra, hogy a teljesítményegységeket egyenként hajlandó legyen letesztelni, így az üzemkész állapotba hozott invertert teljes bizonyossággal hagyhattuk ott magunk után.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az inverter még 2021-ig garanciális, így ennek a cserének az alkatrészköltsége nem a felhasználót terheli. Szintén nem kicsi szerencse, hogy az illető hozzánk, egy hivatalos Fonius szervízpartnerhez fordult. Mi ugyanis jogosultak vagyunk belenyúlni az inverterbe és akármilyen komponenst cserélni vagy javítani. Nem kellett az egész invertert kivenni a rendszerből és utaztatni a gyártó székhelye, Ausztria és Magyarország között oda-vissza. Ez nem csupán az alkatrész- és szállítási költségek, hanem a termelésből kiesett értékes idő szempontjából is komoly érvágás lehetett volna az inverter tulajdonosának.

Nem csupán Hivatalos Fronius Szervíz Partner vagyunk, hanem a Fronius szakembereivel közösen szakképzéseket is tartunk, ami által más cég is megszerezheti ugyanezt a Szervíz partneri jogosultságot. Érdeklődés esetén hívja a 06202422470 telefonszámot.